Παρουσίαση «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Οδηγίες προς μαθητές»

Στις μέρες μας σχεδόν όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι χρήστες του Διαδικτύου σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και ικανοποιούν πληθώρα αναγκών του μέσα από αυτό. Ταυτόχρονα όμως, οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη μη σωστή χρήση του Διαδικτύου είναι πολλοί και έχουν διάφορες μορφές. Η γνώση αυτών των κινδύνων και η αξιοποίηση αυτού του εργαλείου με ορθό και υπεύθυνο τρόπο καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη.

Αναγνωρίζοντας αυτήν την αναγκαιότητα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Θεσσαλίας διοργανώνουν παρουσίαση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Οδηγίες προς μαθητές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5/2/2013 (Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου) μέσα από τις «Ζωντανές Μεταδόσεις» των υπηρεσιών βίντεο του ΠΣΔ (http://vod.sch.gr) και ώρα:

-11:00 έως 12:00 για τα Γυμνάσια και
-12:00 έως 13:00 για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)

Η παρουσίαση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η διάρκεια της παρουσίασης δεν θα ξεπερνά τη 1 διδακτική ώρα. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, θα μπορούν να αποστέλλουν τυχόν ερωτήσεις τους μέσω Twitter στο λογαριασμό @sch_uth (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Πηγή: www.diorismos.gr